matildajohanssons

Alla inlägg den 29 mars 2012

Av Matilda Johansson - 29 mars 2012 10:35

Just som rubriken säger så läste jag om att "forskare" kommit fram till att hypnos är effektivt mot IBS. Runt 40% av patienterna i testgruppen ansåg att de hade blivit bättre.


Den som hypnotiserar gör en "tarminriktad hypnos", och tydligen efter ett tag ska patienten lära sig att hypnotisera sig själv genom att låtsas att magen är en flod, som antingen går snabbt, långsamt eller står still... Om det fungerade så var det ändå något som inte fungerade så bra i längden, vissa hade tur och det fungerade i över 7 år.


Precis innan jag läste detta skulle jag borsta tänderna, men påväg in i badrummet fick jag en sådan kramp i magen att jag fick lägga mig på golvet och bara andas... Skulle detta med hypnos fungera, och det fungerar att tänka bort smärtan så skriver jag gärna upp mig som försökskanin, men jag är dock ganska skeptisk. Det beror nog på hur mycket man verkligen tror på att det ska fungera också.


Boven till mitt katastrofala magont idag var en liten laktosfri risifrutti. Det har jag levt på till frukost hur länge som helst nu för det var bland det enda jag kunde äta och som tillät mig att gå till jobbet och kunna dölja min smärta, men idag fungerade det inte alls. 


Jag tror jag ska ta och gå ut och gå en stund nu, motion är faktiskt något som fungerar bra, när jag har som ondast så blir jag rastlös för att smärtan inte försvinner och om jag går ut och går då med bra musik i lurarna är det som lite terapi (kanske min egen form av hypnos, glad musik=allt är bra).


Ha det bra :)



Presentation

Välkommen till min blogg! Här kommer jag skriva om min vardag med mina katter, sambo, jobb och vänner, och hur det är att leva med IBS (Irritable Bowel Syndrome)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards