matildajohanssons

Alla inlägg den 19 mars 2012

Av Matilda Johansson - 19 mars 2012 00:21

Senaste tiden har jag haft väldiga problem med min mage, det har inte spelat någon roll vad jag ätit.

Den värsta tiden på dygnet är morgonen. Jag har växt upp med minst ett glas mjölk/oboy på  morgonen, men sedan jag blev laktosintolerant så har jag druckit mer juice (även om jag egentligen inte ska dricka det heller pga IBS).


 Men nu har jag börjat igen och det gick väl hyffsat (laktosfritt ofc). Tills jag stötte på havrefras och oboy. Av havrefrasen får jag feber och sår i  halsen, och idag tog jag ett glas oboy till min fjuttiga macka och trodde döden var nära, röd i ansiktet, feber igen och magkramp utan dess like... Jag som börjat bli van att alltid gå och ha småont i magen/huvud tyckte detta var outhärdligt det gick inte att dölja smärtan.


Dennis far behövde då just idag kakel från Bauhaus och jag fick genomlida bilfärden ner till Birsta på denna gropiga skitväg. Väl framme fick jag flera gånger be Dennis att inte gå så fort ( och det kan jag säga, händer inte ofta)....


Hem igen, dog i soffan. Kämpade i mig vatten... Och nu vid halv ett börjar värken lägga sig... Det hindrar ju dock inte magen att svälla upp  .


Det är så tröttsamt att ha ont, ingenting blir kul. Det kan börja med att magen krånglar, sedan spänner jag mig väl för jag vet att det gör ont eller så är det något annat men nästan alltid när jag får "superont" så kommer huvudvärken som gör att jag ser blixtar och blir "tom" i huvudet... Och att ta värktabletter för att lindra det gör magen ännu sämre även om jag äter tabletter som ska hjälpa..


Vad jag önskar mig mest av allt är bara en enda dag då jag får äta vad jag vill, hur mycket jag vill och behålla maten utan smärta, om det inte är för mycket begärt?


Jag är livrädd för att gå ut och inte veta om jag ska få ont eller inte, måste analysera sönder menyerna, vilket skapar stress, och stressen bidrar till ännu mer problem vilket gör allt till en ond cirkel, vilket gör att jag stannar hemma ist för att ha kul. Tyvärr har det gjort att jag tappat kontakt med folk jag skulle vilja umgås mer med och de underbara vänner som kommer hit och hälsar på hittar jag nästan aldrig på något med utanför hemmet, med rädsla för att bli så sjuk som jag kände mig idag..


Nåja slut på mitt gnällande, se det ljusa i det hela, jag kommer aldrig att äta ihjäl mig, jag är inte dyr i drift och det är väldigt enkelt att få mig lycklig, gör bara en maträtt som jag inte får så jätteont av  .


Ett avsnitt av supernatural nu och sedan sova och hoppas på fint promenadväder imorgon <3




Presentation

Välkommen till min blogg! Här kommer jag skriva om min vardag med mina katter, sambo, jobb och vänner, och hur det är att leva med IBS (Irritable Bowel Syndrome)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards